Guvernul reinvie controversata ordonanta 13

250.000 lei – atat este pragul votat de senat pentru abuz si neglijenta in serviciu. Cu alte cuvinte, daca e vorba de abuz si neglijenta in serviciu sub aceasta suma, faptele nu vor mai fi considerate infractiune.

Doar actele de coruptie care se incadreaza peste acest prag ar urma sa fie pedepsite cu inchisoare de la 2 la 7 ani. Asadar, coalitia de guvernament – PNL, PSD si UDMR – vrea sa scape si mai multi corupti decat PSD-ul lui Dragnea. In 2017, adoptarea Ordonantei de Urgenta numarul 13 de catre Guvernul condus de Sorin Grindeanu, a provocat cele mai ample proteste de strada inregistrate in Romania dupa Revoluție. Ordonanta prevedea un prag valoric de 200.000 de lei.

Ministerul Justitiei sustine un prag de 9000 de lei

Ministerul Justitiei a anuntat ca va sustine adoptarea de catre Camera Deputatilor a unui prag de doar 9.000 de lei la infractiunea de abuz in serviciu.

„Nu exista nicio referinta concreta in deciziile Curtii Constituţionale a României sau in avizele Comisiei de la Venetia cu privire la valoarea economica sau financiara a unui astfel de prag valoric pentru infractiunea de abuz in serviciu” –  precizeaza Ministerul Justitiei, care adauga ca pentru dezbaterile din Camera Deputatilor asupra proiectului de lege privind nivelul pragului la infractiunea de abuz in serviciu prevazuta de art. 297 din Codul penal va sustine adoptarea unui prag de 9.000 de lei.

Vezi si:  Ministerul Transporturilor vrea sa cedeze spitale din reteaua CFR, sindicalistii cer explicatii

Plenul Senatului a adoptat proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal si a altor acte normative, pentru punerea in acord cu decizii ale Curţii Constitutionale, prin care pragul pentru abuzul in serviciu, care se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileste la 250.000 de lei.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *