Frank Lampard a fost concediat din postul de antrenor al echipei engleze de fotbal Everton, după o serie de rezultate nefavorabile, anunţă la unison presa britanică de luni, citată de Reuters.

Ultimul meci disputat de Everton cu Lampard la timonă a fost cel pierdut sâmbătă în faţa formaţiei West Ham United (0-2), în urma căruia Everton a rămas pe penultimul loc în clasament (19), cu 15 puncte acumulate în 20 de meciuri, devansând-o la golaveraj pe Southampton, ultima clasată.

Eşecul cu West Ham a fost al nouălea suferit de Everton în ultimele 12 meciuri din Premier League. De la debutul sezonului, „caramelele” au obţinut doar trei victorii în campionat.

Fost internaţional englez, Frank Lampard (44 de ani) a sosit pe Goodison Park în ianuarie 2022, când l-a înlocuit pe antrenorul spaniol Rafa Benitez. Everton se afla la momentul respectiv pe locul 16 în clasament, reuşind să evite retrogradarea la finalul sezonului trecut, sub comanda lui Lampard.

Vezi si:  “E o zi speciala” – Simona Halep dupa primul meci jucat in urma intoarcerii pe teren

Ronald Koeman, succesorul lui Louis van Gaal în postul de selecţioner al Olandei începând cu 1 ianuarie, a explicat luni, în cursul unei conferinţe de presă, că va fi un antrenor „foarte diferit” de predecesorul său din punct de vedere tehnic, informează AFP.

„Ideea este de a reveni la vechiul sistem, cu patru fundaşi şi nu cu cinci (ca la Cupa Mondială din Qatar)”, a explicat antrenorul în vârstă de 59 de ani, care va lucra „cu propriile idei şi experienţe” şi care a semnat un contract valabil până la Mondialul din 2026, găzduit de SUA, Canada şi Mexic.

Koeman nu a considerat „necesar” să aibă o discuţie cu Van Gaal în momentul preluării mandatului său.

„A rămas neînvins în toate cele 20 de meciuri în postul său. Ar fi grozav dacă aş putea să o fac şi eu, dar vreau să o fac diferit”, a adăugat noul selecţioner. „În timpul Cupei Mondiale, au fost destul de munte momente în care mi-am spus: ‘Asta trebuie să se schimbe'”.

Vezi si:  Messi și Ronaldo au fost adversari, din nou

Pe parcursul mandatului său, care s-a încheiat la finalul Cupei Mondiale, Van Gaal nu a pierdut niciun meci în plin joc, Olanda fiind eliminată doar după loviturile de departajare în sferturile de finală ale turneului din Qatar, în faţa Argentinei, noua campioană a lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *