A fost prins cel mai cautat mafiot din Italia

Sicilianul Matteo Messina Denaro era cautat de 30 de ani. A reusit sa scape de orice fel capcane si operatiuni ale politiei italiene. A stat atat de bine camuflat, incat autoritatile nu reusisera sa faca rost de o poza recenta de-a lui. Ultima fotografie era de acum 30 de ani.

Messina Denaro a fost arestat la Palermo, in timp ce se afla la tratament intr-un spital privat. Anuntul acestui succes anti-mafie a fost facut chiar de vice-premierul italian Matteo Salvini, asta pentru ca e un caz la care autoritatile lucrasera 30 de ani fara succes. Denaro era cel mai cautat mafiot italian din istorie. Acum in varsta de 60 de ani, Matteo Messina Denaro e considerat succesorul liderilor istorici ai Cosa Nostra, Toto Riina si Bernardo Provenzano, ambii morti in inchisoare. Neavand decat o fotografie cu el, din anii 90, anchetatorii l-au imbatranit electronic, cu programe speciale, ca sa-si faca oarecum o idee despre cum arata in prezent. Timp de 20 de ani, agenti speciali anti-mafia din Italia s-au infiltrat tot mai mult in cercurile lui si tot mai aproape de el, pentru a-l izola. Au fost operatiuni minutioase de zeci de ani, iar datorita lor si datorita arestarii unor locotenentii de-ai sai acum a fost posibila marea lovitura si arestarea celui mai cautat mafiot italian din toate timpurile.

Vezi si:  Suedia creste gradul de alerta terorista

Prins datorita tumorii

Denaro are o tumora si venea regulat la tratament la clinica privata La Maddalena, intr-o suburbie a orasului Palermo. Se pare ca anchetatorii primisera pontul de la cineva din clinica. De altfel, se stia ca e bolnav, asa ca agentii anti-mafia tineau sub observatie toate marile clinici.  In momentul arestarii purta haine scumpe, de firma, si un ceas de 38.000 de euro. El venea la tratament de aproape un an, sub un nume fals: Andrea Bonafede. Dar in momentul arestarii, in timp ce se afla in clinica, cand i s au pus catusele si a fost intrebat cum se numeste, barbatul a raspuns “Eu sunt Matteo Messina Denaro”.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *