Inalt oficial ucrainean : „nu suntem DIRECT implicati in atacul cu drone de la Moscova”

Mihailo Podolyak, consilier al presedintelui Volodimir Zelenski, neaga faptul ca Ucraina ar fi direct implicata in atacul cu drone care a avut loc marti dimineata asupra Moscovei. Folosirea cuvantului „direct” a dat nastere la numeroase comentarii si intrebari.

Dronele ucrainene au fost lansate in cartierele bogate din Moscova, unde locuiesc elitele, fie politicieni de prim-rang, fie oameni de afaceri extrem de influenti. Un politician rus a declarat ca e cel mai periculos atac asupra capitalei Federatiei de dupa cel de al doilea Razboi Mondial.

Ucraina neaga implicarea „directa” si anticipeaza noi atacuri asupra capitalei ruse

Intr-un interviu televizat, Mihailo Podoliak, mana dreapta a presedintelui Volodimir Zelenski, a fost intrebat daca Ucraina are vreo legatura cu atacurile de la Moscova. Raspunsul lui Podoliak a dat nastere multor comentarii in mediile de presa. Desi a negat implicarea Ucrainei, consilierul lui Zelenski a folosit expresia „implicare directa”. „Ne place ce vedem la Moscova, dar nu suntem direct implicati. Estimam ca asemenea atacuri se vor inmulti” – a spus Podoliak.

Vezi si:  Germania interzice steagurile Rusiei și Ucrainei la ceremonia de 8 mai

Dronele nu au provocat victime, doar pagube materiale minore. Doi oameni au fost raniti, iar unele apartamente din blocuri de locuinte au fost evacuate temporar. Locatarii povestesc ca au auzit bubuituri puternice si a inceput sa miroasa a benzina. Ministerul Apararii de la Moscova sustine ca au fost opt drone si ca toate au fost doborate sau deviate. Insa unele medii din Rusia afirma ca au fost 30.

Este pentru a doua oara cand Moscova e atacata cu drone, dar precedentul atac nu a fost nici pe departe de amploarea celui de acum.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *