Tadjicul care a omorat doi oameni la Chisinau e un infractor notoriu

Au aparut detalii despre criminalul care a omorat doi oameni pe aeroportul din Chisinau. Este vorba despre Rustam Ashurov, in varsta de 43 de ani, membru al unei grupari de crima organizata.

Acasa, in Tadjikistan, Ashurov era cautat de autoritati pentru ca a rapit un bancher. Procurorul general al Tadjikistanului a anuntat ca Rustam Ashurov este membru al unei grupari de crima organizata, care l-a rapit pe vice-presedintele unei banci din Dusanbe, capitala tarii.

Pentru ca i-a fost refuzata intrarea in Republica Moldova, Ashurov a luat arma unui agent de frontiera de pe aeroport si a impuscat doi oameni, ambii din personalul de securitate. De asemenea, un pasager a fost ranit. „Am auzit impuscaturik – 4 sau 5 focuri de arma – si am fost evacuati imediat din zona si dusi intr-o alta cladire a aeroportului” – a povestit o martora oculara.

Procuratura din Tadjikistan a precizat ca, dupa rapirea bancherului, Ashurov era cautat de autoritati. Infractorul a fugit din Dunsanbe in Turcia si apoi a calatorit in Republica Moldova. Scopul era sa ajunga intr-o tara a Uniunii Europene, asadar criminalul avea de gand sa ajunga in Romania si de aici intr-o alta tara comunitara.

Vezi si:  Barbatul care a instalat camere de filmat in toaleta unei clinici medicale a fost arestat preventiv

In timpul atacului de pe aeroport, Ashurov a fost ranit grav si se afla in spital, in coma. El ar avea 10 plagi impuscate. A fost operat de urgenta si e in spital, sub paza severa.

„Motivul pentru care persoanei i s-a refuzat intrarea in Republica Moldova a fost ca nu a putut explica in mod clar motivul vizitei in Republica Moldova” – a explicat procurorul general al Moldovei.

MB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *