Palatul Buckingham publica primele detalii privind incoronarea regelui Charles al III-lea

Incoronarea regelui Charles al III-lea, in varstă de 74 de ani, are loc sambata, 6 mai,  la opt luni de la moartea reginei Elisabeta a II-a.

Palatul Buckingham a inceput sa publice primele informatii legate de programul celor trei zile de festivitati ocazionate de incoronarea regelui Charles al III-lea. Astfel, la 6 mai la Westminster Abbey va avea loc ceremonia de incoronare a regelui, dar si a reginei-consoarta, Camilla.

Operatiunea Orbul de Aur

Planul a primit numele de cod Orbul de Aur si este in mare parte secret. Totusi, au fost anunte cateva detalii publice.

Este un moment simbolic. Practic, Charles a devenit rege exact in momentul in care mama lui, Elisabeta a II-a a incetat din viata. Ceremonia de incoronare este pur simbolica, in istoria Angliei existand care au domnit fara sa fie incoronati.

In cadrul ceremoniei de la Abatia Westminster, Charles al III-lea va primi coroana de rege. Este vorba despre coroana din aur masiv, a Sf.Eduard, datand in secolul al XVII-lea. Este foarte grea si se foloseste o singura data, in momentul incoronarii. Si Elisabeta a II-a a purtat-o o singura data viata, in ziua incoronarii.

Vezi si:  Putin arata spre Ucraina, dupa atentantul barbar de la mall-ul de la periferia Moscovei

Dupa incheierea serviciului religios de la Abatia Westminster, va avea loc o procesiune pana la Buckingham Palace, unde regele Charles al III-lea si regina consoarta, Camilla, vor iesi in balcon.

Vine si printul rebel, Harry ?

Deocamdata nu se stie daca Harry va fi invitat, dupa uriasul si stanjenitorul scandal provocat de el si sotia lui, Meghan, prin acuzatiile nefondate si semi-inventate la adresa familiei regale.  Daca va fi invitat, e posibil ca printul sa refuze sa vina, pentru ca stie ca va fi unul dintre multii invitati, nu va juca niciun rol ceremonial la incoronarea tatalui sau.

Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *