NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Ziua Națională: Au început ceremoniile dedicate zilei de 1 Decembrie

UPDATE. Participanţii la parada militară de Ziua Naţională, care va începe la ora 11.00, în Piaţa Constituţiei, vor putea intra la eveniment prin trei puncte de acces.

UPDATE. În Bucureşti, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I are loc, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori.

La parada militară de 1 Decembrie, care va avea loc în Capitală, începând cu ora 11.00, în Piaţa Constituţiei, vor participa peste 2.600 de militari şi 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI, SPP, STS şi Poliţia Locală, scrie Mediafax. 

Militarilor români li se vor adăuga detaşamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Turcia.

De asemenea, se vor organiza ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din ţară unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

——–

Anual, în toată țara, de 1 decembrie, Ziua Națională a României, este marcată prin parade militare și ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din ţară unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Astfel, puteți sărbători Ziua Națională, în București, participând la parada militară din Piața Constituției. De asemenea, tot de 1 Decembrie puteți vizita Palatul Victoria, Casa Poporului și Aeroportul Henri Coandă. 

Astfel, peste 2.600 de militari şi 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI, SPP, STS şi Poliţia Locală vor participa la eveniment, începând cu ora 11.00. 

Tot în Bucureşti, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I va avea loc, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori. De asemenea, se vor organiza ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din ţară unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

De Ziua Naţională, drapelul tricolor va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.

Programul președintelui și al prim-ministrului

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine marţi, la ora 10.00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale a României, iar apoi, la ora 11.00, va participa la parada militară din Piaţa Constituţiei. Şeful statului va avea şi o videoconferinţă cu militarii români din teatrele de operaţii, la Cotroceni, la ora 14.00. 

Tot cu ocazia Zilei Naţionale, preşedintele Klaus Iohannis va înainta în grad mai mulţi ofiţeri într-o ceremonie care va avea loc la Palatul Cotroceni.

La Palatul Cotroceni nu va fi organizată, însă, recepţia anuală de Ziua Naţională. Potrivit unor surse oficiale, Klaus Iohannis a decis să anuleze această recepţie, organizată până acum în fiecare an, ca urmare a tragediei din clubul Colectiv, dar şi a atacurilor teroriste din Franţa din luna noiembrie. 

Premierul Dacian Cioloș va participa de la ora 11.00 la parada militară din Piața Constituție, iar pe urmă se va întoarce la Palatul Victoria unde îi va întâmpina pe cetățenii care vor să viziteze sediul Guvernului. 

Ziua Porților deschise la Guvern, Parlament și Aeroport

De Ziua Națională, românii pot vizita sediul Guvernului României, începând cu ora 11.00. 

Oamenii vor putea vizita Sala Muntenia, unde se desfășoară ședinţele Guvernului, Sala Dobrogea, Sala Transilvania – unde sunt organizate ceremoniile oficiale, Sala Moldova – unde au loc întâlnirile oficiale ale primului-ministru cu înalți oficiali străini, precum și Centrul de presă.

Citește și: VIDEO. Mesajul premierului de 1 decembrie

La Otopeni, timp de trei ore, cei ce au decis să călătorească de Ziua Naţională cu avionul vor fi întâmpinaţi cu un spectacol de dans folcloric. 

De asemenea, și Palatul Parlamentului poate fi vizitat gratuit de Ziua Naţională a României. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, le-a promis vizitatorilor şi un foc de artificii.

Între orele 10 şi 18, curioşii pot vizita aşadar sălile Palatului Parlamentului, acolo unde se iau cele mai importante decizii, printre care plenul Camerei Deputaţilor. În sala I.C. Brătianu este organizată şi o expoziţie.

Inițiativă MApN pe Facebook

De Ziua Națională, Ministerul Apărării i-a îndemnat pe români să-și schimbe fotografia de copertă cu o poză cu steagul țării și cu diverse mesaje. Astfel, internauții pot opta pentru: ”Împreună pentru o Românie puternică!”, ”Fii mândru că ești român!”sau ”Servesc patria!”. 

MApN a lansat platforma armataromaniei.ro, unde oamenii pot afla mai multe despre armată și de unde își pot descărca imagini animate cu tricolorul. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response