NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Vrei un job în Sri Lanka? Se caută doi călăi pentru condamnaţii la moarte! Vezi care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplineşti!.

Interviurile au debutat marţi, la un an după ce cele două posturi au rămas vacante, în tot acest timp 480 de persoane fiind încarcerate pentru infracţiuni pentru care ar putea fi executate.

Pedeapsa capitală nu mai este aplicată în Sri Lanka, o ţară predominant budistă, din 1976, însă, de la încheierea războiului de 25 de ani împotriva Tigrilor Tamili (rebeli separatişti), în mai 2009, s-a înregistrat o creştere a cazurilor de pedofilie, viol, crimă şi trafic de droguri. Din acest motiv, unii avocaţi şi politicieni cer reintroducerea pedepsei cu moartea.

Astfel, circa 480 de persoane condamnate pentru crime sau trafic de droguri ar putea fi executate, a spus Gamini Kulatunga, comisar pentru operaţiuni la Departamentul Închisorilor.

“Circa 176 de candidaţi se află aici, iar interviurile se vor desfăşura astăzi şi mâine”, a mai spus Kulatunga, precizând că “numai bărbaţii sunt eligibili pentru acest post”.

Posturile sunt vacante după ce unul dintre călăi a fost promovat, iar celălalt a ieşit la pensie.

Cancan.ro

Articole asemanatoare

Leave a Response