NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Vladimir Putin a avertizat că Rusia va neutraliza toate ameninţările la adresa securităţii sale: Suntem forţaţi să luăm contramăsuri, adică să îndreptăm sistemele noastre de rachete spre instalaţiile pe care le considerăm ameninţări

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că ţările membre NATO au fost supuse presiunilor Statelor Unite pentru a accepta sisteme antibalistice, liderul de la Kremlin, avertizând cu măsuri simetrice şi apreciind că Alianţa Nord-Atlantică creează “ameninţări externe” pentru a impune reguli ţărilor membre, informează Mediafax.

“NATO va lua măsuri de consolidare a prezenţei în regiunea Mării Negre. Va exista o brigadă multinaţională coordonată de România. Şi elaborăm măsuri suplimentare la nivel aerian şi maritim”, a declarat Jens Stoltenberg, luni, cu ocazia Sesiunii plenare a Adunării Parlamentare NATO, aflată în curs la Istanbul (Turcia).

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că un atac împotriva unui aliat, va fi considerat un atac împotriva tuturor.

“Toate acţiunile Alianţei Nord-Atlantice sunt defensive, proporţionate şi în conformitate deplină cu angajamentele internaţionale. Înainte de acţiunile agresive ale Rusiei în Ucraina, NATO nu avea planuri de a trimite trupe în partea de est a Alianţei. Scopul NATO este a preveni un conflict, nu a provoca unul”, a subliniat Stoltenberg.

Alianţa Nord-Atlantică a aprobat, la summitul din iulie, un plan de consolidare a prezenţei militare în Europa de Est, prin desfăşurarea a mii de militari în România, Polonia şi în ţările baltice.

“Nu înţeleg logica partenerilor noştri. Uneori pare că încearcă să instituie disciplina în Alianţa Nord-Atlantică, pentru a obliga ţările membre să se conformeze. De aceea, au nevoie de un inamic extern. În pofida tuturor îngrijorărilor stârnite de Iran, se pare că această ţară nu se ridică la nivelul rolului de inamic extern. Atunci când o ţară aderă la NATO, îi este imposibil să opună rezistenţă unui lider NATO precum Statele Unite, care ar putea impune găzduirea unor sisteme de genul celui antirachetă, a unor noi baze militare sau a unor sisteme de atac. Rusia ce ar trebui să facă!? Suntem forţaţi să luăm contramăsuri, adică să îndreptăm sistemele noastre de rachete spre instalaţiile pe care le considerăm ameninţări. Situaţia devine tensionată”, a declarat Vladimir Putin.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin a avertizat că Rusia va trebui să neutralizeze toate ameninţările la adresa securităţii, inclusiv cele generate de sistemul antirachetă al NATO, precizează sursa citată.

“Sarcina noastră este a neutraliza eficient toate ameninţările militare la adresa securităţii Rusiei. Inclusiv cele asociate sistemului de apărare antirachetă, implementării conceptului atacurilor strategice globale şi războaielor informaţionale”, a declarat Vladimir Putin vineri după întrevederi cu oficiali din cadrul industriei apărării.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response