NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

VIDEO+FOTO. O surpare enormă de teren provoacă haos în orașul nipon Fukuoka

O surpare masivă de teren, de circa 300 de metri pătrați, în centrul orașului japonez Fukuoka (sud-vestul țării), a provocat marți întreruperi ale traficului și electricității și a dus la evacuarea zonelor învecinate, relevă agenția EFE, preluată de Agerpres.

În ciuda dimensiunilor surpării, autoritățile nu au informat despre existența vreunui rănit, însă există temerea că gaura se va mări și va afecta edificiile și structurile din apropiere, adaugă sursa citată.

Autoritățile din Fukuoka, al cincilea mare oraș din Japonia (1,4 milioane de locuitori), suspectează că surparea a fost provocată de lucrările de extindere a unei linii de metrou, a informat agenția Kyodo.

Pavajul a început să se scufunde la intersecția a două importante bulevarde, în fața gării Hakata, cea mai mare din oraș, în jurul orei 5.15 locale.

Gaura s-a mărit progresiv până a cuprins practic toată intersecția (circa 20 de metri lățime și 15 lungime) și a obligat poliția să evacueze edificiile și zonele din jurul enormei gropi, care a început să se umple cu apă provenind de la canalizarea subterană.

Autoritățile cred că unele clădiri ar putea fi în pericol să se prăbușească.

Fiind vorba de una dintre principalele artere ale orașului, incidentul a provocat importante întreruperi ale traficului și a lăsat mai mult de o sută de case fără lumină.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response