NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

VIDEO. Haos în București, după furtuna de sâmbătă noaptea: Copaci doborâți de vânt, mașini avariate, stâlpi de electricitate rupți. 41 de intervenții ISU sunt în desfășurare la această oră

Pompierii au intervenit, duminică dimineața, în Capitală, ca să îndepărteze copacii doborâți în urma furtunii care a avut loc sâmbătă noaptea. De asemenea, ei au trebuit să scoată mai multe mașini avariate de pomi, să curețe străzile de bannerele și panourile publicitare luate de vânt, dar și să pună în ordine stâlpii de electricitate avariați, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov. 

De la ora 8,00 până la 10,30, au fost gestionate 37 de intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme sau pe carosabil, a bannerelor, a panourilor publicitare, a elementelor de construcții de pe fațadele blocurilor, respectiv a stâlpilor de electricitate rupți sau în pericol de cădere. De asemenea, în prezent, sunt în desfășurare 41 de intervenții, la care se adaugă un număr semnificativ de apeluri care continuă să fie primite, a mai precizat ISU București. 

“Resursele angrenate în acest moment în operațiunile de intervenție pot gestiona situația, dar, dacă situația meteorologică se va înrăutăți, se poate dispune suplimentarea efectivelor, cu pompieri din turele libere sau cu echipe din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență (USISU) Ciolpani”, precizează ISU.

Echipajele ISU București — Ilfov au intervenit pe străzile Drumul Găzarului, Dunăvăț, Baba Novac, Mihai Bravu, Plevna, Teiul Doamnei, Lotrioara.

Șapte mașini au fost avariate sâmbătă noaptea de copacii căzuți, iar cele mai multe incidente s-au înregistrat în Sectorul 3 al Capitalei. Pe lângă cei 22 de copaci doborâţi pe maşini sau pe carosabil, un stâlp, un banner, două antene şi elemente de acoperiş au căzut din cauza vântului puternic. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response