NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

VIDEO. Donald Trump a sosit la Casa Albă pentru a se întâlni cu Barack Obama. Au discutat despre tranziţia lentă spre noua administraţie

UPDATE 19,45: Președintele în funcție, Barack Obama, a declarat că a avut o “întâlnire excelentă” cu succesorul său, Donald Trump.

Obama a precizat că au discutat “chestiuni organizatorice” și că prioritatea următoarelor două luni va fi, pentru el, să asigure transferul prerogativelor de șef al statului către președintele ales.

La rândul lui. Donald Trump i-a spus lui Barack Obama că “a fost o mare onoare” să fie primit de el la Casa Albă.

Mandatul lui Trump în funcția de președinte al SUA va începe la data de 20 ianuarie 2017.


UPDATE 18,30: Președintele ales al SUA, Donald Trump, a sosit la Casa Albă, unde se va întâlni cu Barack Obama.

Donald Trump a sosit pe aeroportul naţional Reagan, cu avionul său privat. Trump și Obama vor discuta chiar în Biroul Oval, iar soțiile lor se vor întâlni separat, în reședința de la Casa Albă.


Barack Obama îl va primi joi pe succesorul său, Donald Trump, în Biroul Oval, pentru o întâlnire vizând să asigure tranziția lentă dorită de președintele american în exercițiu, a anunțat miercuri Casa Albă, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Barack Obama și soția sa, Michelle, îi vor primi pe Donald și Melania Trump la Casa Albă. Reuniunea dintre cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite și succesorul său, ales marți în dauna lui Hillary Clinton, va începe la orele 11.00 (16.00 GMT) și va fi urmată de scurte declarații de presă, a precizat executivul american.

La rândul său, Michelle Obama va avea în reședința de la Casa Albă o întrevedere cu Melania Trump care este pe punctul de a deveni prima “First Lady” de origine străină după aproape două secole. Jurnaliștii nu vor asista la această întâlnire.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response