NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

VIDEO. Alertă de tsunami în Japonia ca urmare a unui cutremur de 6,9 grade care a lovit prefectura Fukushima. Un val a fost deja depistat la 22 km de ţărm

UPDATE 12.38: Canalul NHK și-a întrerupt imediat programul pentru a transmite informațiile din partea autorităților.

“Vine un tsunami, fugiți, avertizați-vă vecinii”, a declarat un comentator la postului național care prezintă informații de interes general.

Ştire în curs de actualizare.


UPDATE 12.15: Un val a fost deja depistat la distanţa de 22 km de coasta oraşului Iwaki din prefectura Fukushima, citează CNN. Noi avertizări de evacuare au fost emise.

UPDATE 12.10: S-au înregistrat două replici de 5,4 şi 4,8 grade, după ce Institutul de Geoştiinţe din SUA a revizuit magnitudinea cutremurului la 6,9 grade. 

UPDATE 11.57: Potrivit Institutului de Geoştiinţe din SUA, nivelul mării creşte. 

A fost emisă o avertizare de tsunami în Japonia după ce un cutremur de 7,3 grade a lovit insula Honshu, în apropierea prefecturii Fukushima. Epicentrul a fost la 10 kilometri adâncime. Regiunea a fost evacuată de urgenţă, scrie Reuters.

Agenţia meteorologică din Japonia a anunţat că s-ar putea produce valuri de trei metri înălţime.

Seismul a avut loc la ora locală 06.00 A.M. şi, deocamdată, nu au fost raportate pagube materiale sau victime. Centralele nucleare din zonă au fost închise. Nu au fost raportate daune la centrala nucleară din Fukushima. 

Vasele din port se îndepărtează de ţărm, unde situaţia ar putea deveni gravă.

Japonia, aflată la intersecția a patru plăci tectonice, se confruntă anual cu un mare număr de seisme, dintre care unele foarte puternice. Normele de rezistență aplicate însă în construcții sunt foarte stricte, iar populația este pregătită pentru a reacționa în cazul unui seism puternic, măsuri menite să reducă pierderile de vieți și pagubele materiale.

Japonia a fost lovită de un seism cu magnitudinea 9, urmat de tsunami, în martie 2011, cutremur soldat cu aproximativ 18.000 de victime și care a provocat o catastrofă la centrala nucleară Fukushima, ducând la necesitatea evacuării a mii de persoane din cauza contaminării radioactive.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response