NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Viceprimar din Constanța, trimis în judecată într-un dosar de înșelăciune

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată în stare de libertate a lui Iulian Olteanu, viceprimar al comunei constănțene Mereni, pentru că a făcut declarații false cu privire la suprafața de teren pretins deţinută în vederea exploatării agricole și a inserat date nereale pentru a lua bani de la APIA.

Astfel, procurorii aau început cercetările în cazul lui Iulian Olteanu pentru ”folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei” și înșelăciune.

Anchetatorii susțin că ”în cursul anului 2007, cu ocazia formulării cererii de acordare a sprijinului financiar în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă, ce a fost adresată Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Constanța, inculpatul OLTEANU IULIAN a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului privind suprafaţa totală de teren pretins deţinută în vederea exploatării agricole și a inserat date nereale în cuprinsul planurilor de detaliu (planşe fotografice), puse la dispoziţie de către reprezentanţii agenţiei.

Scopul acestor acțiuni a fost acela de a induce în eroare pe reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Constanța și de a obține sprijinul financiar solicitat”.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Local Constanța s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 15.961,80 lei, reprezentând sprijin financiar viceprimarului din Mereni pentru campania agricolă 2007.

Anchetatorii au pus sechestru pe două terenuri ale lui Iulian Olteanu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response