NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Vicepremierul Costin Borc vorbeşte despre a treia uzină de asamblare de maşini în România. Un proiect pentru care Guvernul Cioloş poartă discuţii cu două mari companii

Autoritățile române poartă discuții cu două companii auto de talie internațională pentru deschiderea unei a treia uzine de asamblare de mașini în România, după cele deținute de Renault și Ford, a declarat azi Costin Borc, vicepremier și ministru al Economiei.

“Informații nu am să vă dau, dar discuții există. Nu vă pot da informații, pentru că, înainte ca deciziile să fie luate într-un board, într-o mare companie, nimănui nu-i place ca ele să fie dezvăluite public, pentru că ele pot fi chiar deraiate”, a spus Borc în emisiunea “În fața ta” de la Digi 24.

“Avem discuții să existe o a treia uzină de asamblare în România. Există aceste discuții cu un mare producător auto internațional. Și din Europa, și din afara Europei”, a continuat el.

Întrebat dacă se referă la două companii, Borc a răspuns: “Ar fi bine să fie al treilea și al patrulea, dar să fie măcar al treilea. Am două nume în minte. Eu nu vreau să creștem așteptările, dar există tatonări. Noi continuăm niște discuții care există și încercăm să aducem un al treilea producător auto în România”.

Vicepremierul a arătat că Guvernul se gândește inclusiv la o schemă de ajutor de stat pentru producătorii de subansable.

“Fundamental pentru noi nu este numai un al treilea producător, ci și ideea de a dezvolta subcontractorii români locali, atât pentru Ford, pentru Renault, cât și pentru un al treilea. Se fac multe lucruri aici, inclusiv ideea de a da un ajutor de stat, care să pornească de la un milion, nu de la zece milioane, care să fie într-un fel targetat pentru producătorii de subansable”.

Comisia Europeană a fost deja notificată în acest sens, iar acum se lucrează la o formă de ajutor de stat care să fie agreată şi de Bruxelles.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response