NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Veteranii Armatei îi răspund senatorului ALDE Danel Barbu care a jignit memoria eroilor și a călcat în picioare suferința familiilor îndoliate: Ochelarii dumneavoastră ar merita să fie striviţi de bocancul plin de praf al unui soldat

Un veteran cu trei misiuni în Afganistan, fostul militar Florin Valea, a reacționat după ce senatorul ALDE Daniel Barbu a afirmat că  politica este mai periculoasă decât activitatea soldaţilor, precizând cu militarii își riscă viața pe o diurna cu 40% mai mică decât cea a unui parlamentar, potrivit News.ro.

„Am participant la 3 misiuni în Afganistan, domnule Daniel Barbu. Ştiţi ce se află în acele cufere metalice care s-au întors din Afganistan? Nu sunt şpăgi sau comisioane care circulă în cercurile dumneavoastră, sunt trupuri de militari care au plecat în Afganistan pe o diurna egală cu 40% din diurna unui politician”, a scris militarul, într-o postare pe Facebook.

În plus, el i-a transmis senatorului un mesaj dur: „Ochelarii dumneavoastră ar merita să fie striviţi de bocancul plin de praf al unui soldat. (preferabil să-i aveţi pe nas)”.

Totodată, președintele  Asociaţiei Militarilor Veterani şi Militarilor cu Dizabilităţi, Marius Apostol, care a fost rănit grav de un dispozitiv explozibil improvizat, în Afganistan, a susținut că afirmația lui Barbu este incredibilă, precizând că îl invită să ia parte la o exclusie „all inclusive” în teatrul de operații.


CITEȘTE ȘI: Senatorul Daniel Barbu susține că meseria de politician este mai grea decât cea de miner și mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. Militarii răniți în Afganistan îl trimit acolo


„Îi ofer (lui Daniel Barbu – n.r.) o excursie all inclusive în Afganistan. Unde preotul ne citeşte de fiecare dată când ieşim din bază. Acolo Dumnezeu ştie dacă te mai întorci sau nu. Mi se pare incredibilă comparaţia”, a spus Marius Apostol, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Militarilor cu Dizabilităţi „Sfântul Dimitrie”, militar în Armata României rămas cu dizabilităţi în urma unei explozii a unui dispozitiv improvizat din Afganistan.
Senatorul ALDE Daniel Barbu a declarat, vineri, în cadrul Ligii Aleşilor Locali ai partidului, că meseria de politician este cea mai grea, mai grea decât meseriile cele mai periculoase, precum mineritul şi a adăugat că este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan, pentru că „spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”.

„Foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile. E o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, a spus senatorul ALDE, în cadrul Ligii Aleşilor Locali.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response