NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

UPDATE: Magistrații Tribunalului București au amânat, pentru miercuri, pronunțarea în cazul acordului de recunoaștere a vinovăției, în cazul lui David Geclowicz

UPDATE 19.12: Magistrații Tribunalului București au amânat, pentru miercuri, pronunțarea în cazul acordului de recunoaștere a vinovăției, încheiat de israelianul David Geclowicz, în dosarul „Black Cube”.

Tribunalul Bucureşti a reluat, luni, discuţiile privind acordul de recunoaştere încheiat între DIICOT şi israelianul acuzat în dosarul „Black Cube”, după ce la ultimul termen amânaseră pentru ca procurorii să specifice pedeapsa pe care o cer în cazul tânărului. Luni, în sala de judecată reprezentantul DIICOT a susţinut că instituţia solicită, pe baza acordului încheiat, o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni cu suspendare şi trei ani termen de încercare.

David Geclowicz a declarat în faţa judecătorilor că acceptă pedeapsa aşa cum va fi ea, dar că solicită ca instanţa să ţină cont că a stat 120 de zile în arest preventiv şi 60 de zile în arest la domiciliu. „Este tânăr, a făcut o greşeală şi şi-o asumă. Provine dintr-o familie închegată, e mult mai folositor societăţii în libertate.”, a spus avocatul tânărului.

„După arestare am înţeles gravitatea acţiunilor mele. Din punctul meu de vedere, toate informaţiile au fost de interes pentru autorităţi.(…)Nu am fost niciodată în mediul infracţional, a fost un coşmar cât am stat în puşcărie. Am avut timp să mă gândesc la viitor şi vreau să fac ceva bun şi util cu viaţa mea. Am nevoie de această şansă de a schimba situaţia. Ştiu că în viitor nu va mai exista vreo şansă să încalc legea. Pot fi mai util pentru mine şi pentru societate dacă voi primi şansa de a-mi reveni. Apreciez sistemul judiciar din România şi mă voi suspune deciziei. “, a spus tânărul israelian în ultimul cuvânt.

În sala de judecatăau fost prezenţi şi avocatul fostului soţ al Laurei Codruţa Kovesi, Eduard Kovesi, Sorin Fuse, fost angajat al DNA, şi avocatul Lilianei Sabău, tot fostă angajată a DNA. Aceştia au susţinut că nu sunt de acord cu înţelegerea făcută de DIICOT şi nici cu pedeapsa cerută.

„Am văzut că pedeapsa este excesiv de blândă, în sensul în care avem constituirea unui grup infracţional organizat, iar inculpatul ştia la ce se angajează venind pe teritoriul României. Este vorba de insecuritatea pe care o resimţim, dat fiind că sunt şi avocat pe domeniul penal.Nu ştiu cum au ajuns la mine, de aceea am senzaţia de insecuritate.”, a declarat Sorin Fuse.

În cazul lui Ron Weiner, Tribunalul va discuta înţelegere cu DIICOT pe data de 28 noiembrie.

———

La Curtea de Apel București se judecă luni un nou termen în dosarul Black Cube.

Cei doi cetățeni israelieni care au fost în arest preventiv iar acum sunt cercetați sub control judiciar și-au recunoscut vinovăția și au fost de acord să ofere detalii importante pentru a ajuta la buna desfășurare a anchetei. În schimb ei ar primi o pedepsă mai ușoară – trei ani de închisoare cu suspendare.

În același dosar este cercetat și un al treilea angajat al Black Cube, cetățean israelian care, în momentul de față, este de negăsit și a fost dat în urmărire generală.

În dosar este cercetat și Daniel Dragomir, fost ofițer al SRI, care se află în arest preventiv. Procurorii susțin că el este persoana care a intermediat legătura între membrii Black Cube și beneficiari.

Daniel Dragomir a contestat prelungirea măsurii arestului preventiv. El este reprezentat în fața judecătorilor de avocata Alina Bica, fost procuror şef al DIICOT, care la rândul ei este cercetată în mai multe cauze.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response