NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

UPDATE. 20 de morți, într-un atac cu rachete care a vizat portul ucrainean Mariupol. Kievul cere convocarea Consiliului de Securitate ONU

UPDATE : Bilanțul victimelor omorâte într-un atac cu rachete a crescut la 20. Autoritățile ucrainene susțin că agresiunea a fost provocată de proruși. Administraţia de la Kiev a cerut convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU, transmite Mediafax. —

Citește si: Putin acuză Ucraina că a început “o operaţiune militară de anvergură” împotriva rebelilor

Cel puţin 15 persoane au fost ucise într-un atac cu rachete Grad care a vizat sâmbătă dimineaţă un cartier al oraşului-port ucrainean Mariupol, anunţă autorităţile ucrainene, atribuind agresiunea insurgenţilor proruşi, relatează AFP.

“Insurgenţii au lansat rachete Grad spre portul Mariupol. (…) Mai multe case au fost distruse”, a comunicat armata ucraineană.

Potrivit Primăriei oraşului, o rachetă a căzut într-o piaţă comercială.

Citește si: Reuniune de urgență în Ucraina. Poroşenko vrea să riposteze la agresiunea rusă

Mariupol este singurul oraş mare din estul Ucrainei aflat sub controlul forţelor guvernamentale.

Autorităţile locale au anunţat că cel puţin 15 persoane au fost ucise în bombardament.

“Cincisprezece persoane au fost ucise în atacul de la Mariupol, iar 46 au fost rănite, inclusiv o fată de 12 ani”, a comunicat Ministerul ucrainean de Interne.

Citește si: UCRAINA: 13 morţi într-un nou bombardament la Doneţk

Bilanţul precedent era de zece morţi.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproape 5.000 de morţi.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response