NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Unul dintre cei mai mari bucatari ai lumii, gasit mort la 44 de ani – posibila sinucidere

Chef-ul franco-elvetian Benoit Violier, care conducea restaurantul “L’Hotel de Ville” din Crissier, desemnat recent de autorii clasamentului gastronomic “La Liste” numarul unu din 1.000 de restaurante din lume, s-ar fi sinucis.

Anuntul a fost facut duminica de politia elvetiana, dupa ce i-a gasit trupul neinsufletit la domiciliul din Crissier, transmite luni AFP.
“Politia din vestul orasului Lausanne a intervenit duminica dupa-amiaza la Crissier, unde a descoperit, la domiciliul sau, corpul fara viata al lui Benoit Violier, de 44 de ani. Barbatul si-ar fi pus capat zilelor cu o arma de foc”, a declarat intr-un comunicat politia cantonala din Vaud. A fost initiata o ancheta penala pentru a stabili circumstantele exacte ale decesului.

“Din respect fata de familie”, autoritatile au anuntat ca nu vor face niciun comentariu. “Familia roaga presa sa le acorde un ragaz apropiatilor pentru a se putea reculege in liniste”, a precizat politia.

In 12 decembrie 2015, restaurantul “L’Hotel de Ville” din Crissier, pe care Benoit Violier il conducea alaturi de sotie, s-a clasat pe prima pozitie in “La Liste”, palmares care cuprinde “1.000 de restaurante de exceptie” din toata lumea, realizat la sugestia Ministerului francez al Afacerilor Externe in replica la clasamentul britanic “50 Best”.

Restaurantul cu trei stele Michelin aflat aproape de Lausanne l-a devansat astfel pe cel new-yorkez “Per Se”, o alta unitate cu trei stele, condusa de cheful american Thomas Keller.

“Este grozav, exceptional pentru noi. Acest clasament va stimula si mai mult echipa”, a spus Benoit Violier la aflarea vestii. El si sotia sa, Brigitte, au preluat conducerea restaurantului in 2012, acesta fiind deschis in urma cu 60 de ani. Violier, fiu de viticultor nascut in Franta, a obtinut nationalitatea elvetiana acum doi ani, potrivit cotidianului Blick.

Desemnat bucatarul anului 2013 de editia elvetiana a ghidului restaurantelor Gault&Millau, Benoit Violier era pasionat de vanatoare si specialist in pregatirea vanatului – iepure, capra-neagra, muflon, becate, al caror consum la restaurant este permis in Elvetia, spre deosebire de Franta. Meniul restaurantului cuprinde si un bogat sector bio.

La restaurantul de 50 de locuri, care a primit trei stele Michelin in urma cu circa 20 de ani, se servesc meniuri intre 195 si 395 de franci elvetieni (180-365 de euro).

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response