NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a început anul universitar cu o zi mai devreme, în prezenţa ministrului Educaţiei

Ministrul Educaţiei a apreciat rolul „extraordinar de important” al universităţii în formarea resursei umane la nivelul ţării. „O societate nu poate să fie mai bună mâine decât este şcoala astăzi. Fără îndoială că acesta este un mesaj pentru cei care decid resursele financiare ale oricărei şcoli, pentru că nu poţi să faci performanţă în şcoală fără să ai şi resursele materiale necesare”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a mai spus că este o mare bucurie să participe la festivitatea de deschidere a anului universitar în Alba Iulia. „Este o binecuvântare pentru noi, pentru toată ţara, faptul că aici avem o universitate care ne aduce mereu prin numele ei aminte de 1 Decembrie 1918”, a declarat Ecaterina Andronescu.

În opinia sa, profesorii rămân la catedre în ciuda salariilor mici pentru că „această relaţie de comunicare pe care o realizează cu elevii sau cu studenţii valorează mult mai mult decât resursele materiale”. Profesorii transferă cunoaşterea către studenţi „şi încearcă să se cloneze în fiecare tânăr care se aşează în bancă”, a mai spus ea.

Ministrul a subliniat şi faptul că anul nu începe niciodată în prima zi a lunii ianuarie, pentru ea, ci odată cu prima zi de curs. La fel, se termină după ultima oră de curs. „Pentru noi, dascălii, evenimentul de azi are o importanţă specială”, a concluzionat Ecaterina Andronescu.

Universitatea „1 Decembrie 1918” s-a înfiinţat în anul 1991 la Alba Iulia, cu doar 70 de studenţi, informează Agerpers. Aproape 1.000 sunt anul acesta doar cei din primul an de studiu. La festivitatea de începere a anului universitar au fost prezenţi aproximativ 500 participanţi, studenţi, părinţi, oficialităţi locale şi judeţene.

Adevarul.ro

Articole asemanatoare

Leave a Response