NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Un obiect misterios a fost detectat in centrul galaxiei noastre

Un obiect misterios din centrul galaxiei noastre a dat batai de cap astronomilor. Ei au identificat ceva care ar putea fi un nor de gaz in jurul unei gauri negre gigantice. Noul corp, denumit G1, a fost descoperit de catre cercetatorii de la Institutul Max Planck din Germania.

Obiectul ar putea fi unul dintr-o serie de nori de gaz, al doilea dintre cele care pot deveni in curand “un aperitiv” pentru o gaura neagra, potrivit Space.

Un alt obiect cunoscut sub numele de G2 a fost prezent in stirile publicatiilor de specialitate vreme de mai mult de un an. De atunci incoace, astronomii de la Institutul Max Planck au emis ipoteza ca acesta este un nor de gaz.

Daca este adevarat, corpul G2 pierde o cantitate din materialul sau care este “inghitit” de o gaura neagra gigantica din centrul Caii Lactee, cunoscuta sub denumirea de Sagittarius A.

Uriasa gaura neagra nu “consuma” adeseori un asemenea material, de aceea evenimentul ar putea fi o sansa rara pentru astronomi de a vedea cum “mananca” un astfel de corp.

Revenind la noua descoperire, in studiul cercetatorilor de la Institutul Max Planck publicat in revista Astrophysical, este aratat un model computerizat care reconstituie directia de deplasare a lui G1.

Potrivit cercetarii, G1 a urmat o cale aproape identica lui G2. “O buna intelegere a modelului prin prisma datelor interpretate sustine ideea ca G1 si G2 sunt parti ale aceluiasi filament de gaz”, a spus Stefan Gillessen, co-autor al studiului.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response