NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Un mormant din Epoca Bronzului, vechi de peste 5.000 de ani, a fost descoperit in Prahova

Un mormant vechi de peste 5.000 de ani constituit sub forma unei gropi colective in care se afla scheletele a patru indivizi a fost descoperit de arheologii prahoveni in comuna Aricestii Rahtivani, in acest tumul fiind gasite materiale arheologice “foarte interesante” care atesta legaturile dintre populatiile din sudul Romaniei si Transilvania din acea epoca.

Seful Biroului Arheologie din cadrul Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, Alin Frinculeasa, a declarat, duminica, pentru AGERPRES, ca pe un camp situat in comuna Aricestii Rahtivani, la nord de DN 72, se fac sapaturi pentru descarcarea de sarcina arheologica a unui teren pe care va fi realizata o investitie.

In acest context, arheologii au descoperit un tumul vechi de aproximativ 5.100 de ani in care se afla scheletele a patru indivizi.

Frinculeasca a explicat ca in aceasta groapa care a functionat pe o perioada mai lunga au fost efectuate inmormantari succesive de catre un grup care probabil credea in existenta unei anumite legaturi intre indivizi.

Totodata, in acest mormant colectiv au fost gasite materiale arheologice “foarte interesante”, fiind vorba despre un vas intreg specific culturii Cotofeni, piese de podoaba realizate din cupru si perle de scoica, un pandantiv din os decorat cu incizii, dar si urme de ocru.

Potrivit lui Alin Frinculeasca, vasul respectiv este “foarte special”, pentru ca provine dintr-o cultura care nu este specifica Munteniei, ci Transilvaniei, iar descoperirea lui in Prahova atesta un tip de legatura intre cele doua zone, in acea perioada.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response