NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Un medicament cu canabis vine in ajutorul epilepticilor: Ar putea reduce crizele

Un medicament cu canabis administrat adultilor diagnosticati cu epilepsie poate reduce frecventa crizelor specifice, au anuntat, miercuri, cercetatorii australieni.

Medicamentul este subiectul unui test clinic, efectuat in premiera mondiala in Australia si condus de oameni de stiinta din Melbourne, potrivit Xinhua News.

Terry O’Brien, neurolog in cadrul Royal Melbourne Hospital si lider al proiectului, a declarat ca exista o nevoie foarte mare de creare a unui tratament pentru 30% dintre pacientii cu epilepsie care au o forma a afectiunii neorologice rezistenta la medicamente.

O’Brien a explicat ca gelul cu canabis, din care au fost indepartate elementele halucinogene ale plantei, ar fi mai eficient la reducerea crizelor decat administrarea medicamentului pe cale orala.

Marijuana medicinala e legala in Romania. De ce nu avem pe piata niciun medicament pe baza de canabis

“Cannabidiolul (componenta non-psihoactiva a canabisului) este metabolizat initial in ficat”, a explicat O’Brien pentru News Limited.

“Aceasta inseamna ca nu stim exact cat anume din medicament ajunge la creier, pentru ca mare parte din el este metabolizat in ficat si stomac, acesta fiind unul dintre motivele pentru care drogul recreational este inhalat”, a explicat omul de stiinta.

“Multe persoane care sufera de epilepsie necontrolata sunt foarte dornice sa incerce cannabidiolul, iar acesta este primul test efectuat (…) in cazul adultilor din Australia si pe plan international”, a adaugat O’Brien.

Testul va fi realizat, in total, pe 180 de pacienti care si-au administrat “automedicatia” cu canabis recreational, insa efectele pe care le au asupra creierului alte ingrediente, precum tetrahidrocannabinolul, nu este inca documentat. In Australia, circa 500.000 de persoane sunt diagnosticate cu epilepsie.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response