NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Un martor din dosarul Turceni – Rovinari a făcut dezvăluiri în fața judecătorilor: Toată lumea din firma ”Șova și Asociații” a lucrat pentru PSD

Unul dintre martorii din dosarul Turceni – Rovinari a povestit, în fața Înaltei Curți, că toţi angajaţii ştiau despre contractele Casei de avocatură “Şova şi Asociaţii” venite pe linie politică şi că încasările mergeau la partidul PSD, scrie news.ro.


Citeşte şi: Ședința ICCJ în care au fost audiați Victor Ponta și Dan Șova a durat 12 ore. Ei sunt cercetați în dosarul Turceni-Rovinari

Fostul premier Victor Ponta și senatorul Dan Șova au fost audiați, vineri, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru un nou termen, în dosarul Turceni-Rovinari. În același dosar va fi audiat și președintele PNL, Alina Gorghiu, după ce judecătorii instanței supreme au admis cererea făcută de unul dintre avocați… citeşte mai departe!


Martorul a mai adăugat că “toată lumea din firmă” a lucrat pentru PSD, iar angajaţii casei de avocatură aveau birouri amenajate chiar în două dintre sediile partidului, unde primeau instrucţiuni clare despre dosarele pe care le aveau în lucru.

“Se ştia în interiorul firmei de unde vin clienţii, unde se duc banii. Toată lumea cunoştea. Ne-am complăcut cu toţii în această situaţie. Acum îl arătăm cu degetul pe Şova. A făcut Şova aia! Nu! Toată lumea din firma «Şova şi Asociaţii» a lucrat pentru Partidul Social Democrat. Inclusiv departamentul administrativ, inclusiv avocaţii, absolut toată lumea mergea, aveau birouri amenajate la partid, aveau directive pentru dosare din partea Partidului Social Democrat, la sediul din Kiseleff şi sediul din Ion Ionescu de la Brad”, a declarat martorul.

Şedinţa de judecată în dosarul Turceni-Rovinari în care sunt cercetaţi, printre alţii, Victor Ponta şi Dan Şova, s-a desfăşurat vineri pe parcursul a 12 ore, fiind audiate patru persoane, dintre care doi martori protejaţi. Aceştia au dat declaraţii în şedinţă secretă, vorbind despre modul în care se desfăşura activitatea din cadrul firmei “Şova şi Asociaţii”.

“Dacă e despre adevăr, să mergem până la capăt cu adevărul. Relaţia mea cu domnul Dan Şova a trecut de la relaţia de angajat la o relaţie de prietenie. Acest lucru nu m-a împiedicat să spun adevărul şi, în consecinţă, pot să spun în acest moment că domnul Dan Şova este o victimă politică, dar este o victimă politică a propriilor colegi, nu a adversarilor politici. Toate contractele avute de firma «Şova şi asociaţii» au fost venite pe linie politică şi toate încasările care au fost realizate s-au dus înapoi la partid”, a declarat la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Alin Brîncuş, care are calitatea de martor ameninţat şi se află sub protecţia poliţiei. 

În dosarul Turceni-Rovinari, magistraţii ÎCCJ au acordat un nou termen de judecată pentru 1 noiembrie, când va fi audiat liderul PNL, Alina Gorghiu. 
Fostul premier Victor Ponta a precizat, în 16 septembrie, că el nu a cerut audierea președintelui PNL, ci avocații foștilor directori de la Turceni și Rovinari.

„Eu nu am cerut aşa ceva (n.r audierea Alinei Gorghiu). Solicitarea a fost făcută de avocaţii foştilor directori de la Turceni şi Rovinari; deoarece doamna avocat Gorghiu Alina Ştefania era şi consilier juridic al preşedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, (cel care a încheiat contractele cu Şova şi Asociaţii) şi în acelaşi timp era şi avocat al Electrica SA în procesle cu Turceni şi Rovinari”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta este judecat, în dosarul Turceni Rovinari, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. Dan Şova este acuzat în acelaşi dosar de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat „Victor-Viorel Ponta” ar fi obţinut de la SCA „Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

Procurorii i-au trimis în judecată şi pe Laurenţiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, şi Laurenţiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response