NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Un colectionar a uitat o capodopera de un milion de euro in tren

In cautarea operei pierdute… Francesco Plateroti nu doarme de o saptamana, acest colectionar franco-italian aflandu-se intr-o situatie total nefericita.

Acesta a uitat sub scaunul din trenul cu care calatorea o capodopera pe care tocmai o prezentase unei fundatii de arta pariziana, pentru o viitoare expozitie.

“Opera din secolul al XIII-lea purtand semnatura pictorului chinez Wang Zhenpeng ar putea fi vanduta cu peste un milion de euro la licitatie”, a declarat colectionarul.

Francesco Plateroti, recunoscut ca specialist in opera lui Van Gogh, si-a dat seama ca a uitat pretioasa servieta dupa ce a coborat din tren, asa incat capodopera si-a continuat drumul catre Geneva. Cu exceptia cazului in care un alt pasager sa o fi confiscat-o, informeaza Le Parisien.

In orice caz, opera nu poate fi vanduta pe piata in mod oficial. Proprietarul este gata de orice pentru a-si recupera picturile.

El e dispus sa ofere recompensa oricui poate da informatii care sa ajute la recuperarea operei, mai ales ca titularul actual al lucrarilor chinezesti nu le poate vinde pe piata.

Un act ilegal de vanzare poate fi urmarit penal pentru primirea de bunuri furate, a insistat colectionarul, care e in posesia unui certificat de bunuri culturale, semnat de Ministerul Culturii.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response