NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Un autocar Atlassib plin cu români s-a răsturnat în Italia. Opt persoane au fost rănite

Un autocar al companiei Atlassib care transporta 36 de pasageri a fost implicat într-un accident pe autostrada A4 din Italia, între Latisana şi San Giorgio di Nogaro, accident în urma căruia opt persoane au fost rănite.

Ambasada României în Italia precizează pe Facebook că în urma accidentului au fost persoane rănite uşor, care au primit îngrijiri medicale, pasagerii fiind deja preluaţi de un alt autocar.

“În noaptea de sâmbătă spre duminică, la data de 27 noiembrie, a avut loc un accident în care a fost implicat autocarul unei firme de transport româneşti, care se deplasa dinspre Franţa către România, tranzitând Italia. Nu au fost victime în stare foarte gravă, doar răniţi uşor, care au primit îngijiri medicale de specialitate”, se precizează pe contul de Facebook al ambasadei.

Conform reprezentanţei diplomatice, consulul general de la Trieste, Cosmin Dumitrescu, s-a deplasat la faţa locului şi s-a aflat în legătură permanentă cu ambasadorul şi cu Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti. Ambasada a fost în contact cu conducerea Atlassib, care s-a mobilizat rapid pentru a oferi soluţii pasagerilor.

Unul dintre răniţi a fost dus cu ambulanţa la Udine, acesta aflându-se în starea cea mai gravă, dar fără ca viaţa să îi fie în pericol, scrie Messagerro Veneto. De asemenea, patru dintre răniţi au fost transportaţi la Latisana, iar alţi trei la Palmanova, situaţia lor nefiind îngrijorătoare.

Conform cercetărilor preliminare, autocarul s-a ciocnit cu o maşină de teren a Protecţiei Civile, poliţia rutieră făcând încă investigaţii la faţa locului. Pentru a permite desfăşurarea operaţiunilor de salvare, dar şi repunerea autocarului pe carosabil cu ajutorul unei macarale, a fost închisă o bandă de circulaţie, traficul  nefiind perturbat semnificativ.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response