NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Un adept ISIS a fost arestat în Republica Moldova. Suspectul făcea propagandă pe Internet

Un cetățean străin, adept al ISIS, a fost arestat în Republica Moldova. informează site-ul Publika.md.

Înainte de această decizie oficială, suspectul fusese monitorizat, timp de doi ani, de serviciile secrete de la Chișinău. Suspectul are 29 de ani, iar Serviciul de informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova susține că el avea pregătirea necesară pentru a comite un atentat terorist.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă până la cinci ani de închisoare.

Operaţiunea de reţinere a fost realizată de ofiţerii SIS, împreună cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale.

“A creat o platformă de comunicare în reţeauna facebook cu denumirea “Adept al Statului Islamic”. În mod real plasa fotografii, imagini video cu diferite activităţi extremiste şi teroriste. Instiga la acţiuni de finanţare a acestei organizaţii”, a precizat procurorul Denis Rotaru.

Reprezentanţii SIS recomandă cetățenilor Republicii Moldova să raporteze cazurile în care întâlnesc persoane care promovează ideologia rețelei Stat Islamic și, în același timp, recomandă părinţilor să fie vigilenţi.

“Să monitorizeze după posibilitate acele resurse informaţionale care sunt accesate de copii. Putem vedea copii care nimeresc în vizor, din experienţa altor servicii care lucrează pe acest segment, putem observa că vârsta medie este până la 25 de ani”, a specificat şeful direcţiei SIS, Iulian Caraman.

De la începutul anului, în Republica Moldova, au fost reținuți alţi doi cetăţeni străini, de 18 şi 35 de ani, originari din Siria şi Irak. Aceştia erau suspectaţi de propagandă jihadistă, dar în urma investigaţiilor au fost eliberați, considerându-se că nu prezentau pericol pentru societate.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response