NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

UEFA ia in calcul o schimbare importanta in Liga Campionilor

Noul presedinte al UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, s-a declarat deschis fata de ideea organizarii finalei Ligii Campionilor in afara Europei.

“Cred ca ar putea fi o idee buna pe viitor, insa va trebui sa discutam acest subiect. A merge din Portugalia in Azerbaidjan, de exemplu, este aproape la fel ca si cum ai merge la New York. Pentru suporteri nu este problema, insa va trebui sa analizam. Este o competitie europeana, asa ca va trebui sa ne gandim bine”, a declarat Ceferin pentru mass-media britanica.

Conducatorul UEFA doreste, totodata, o mai mare deschidere si transparenta in procesul de atribuire a organizarii finalei Champions League.

“Procesul de candidatura va trebui sa fie foarte clar, deoarece daca primesti finala Ligii Campionilor sau a Europa League ca pe o favoare politica, nu este ok. Cu un proces clar de candidatura, atat administratia cat si eu vom fi protejati, pentru ca oricine va incerca sa ne sune, sa ne preseze, pentru a solicita o astfel de favoare, va avea un raspuns clar: ‘ne pare rau, exista reguli clare nu putem face asta”‘, a explicat presedintele forului continental.

Finala actualei editii a Ligii Campionilor va avea loc pe stadionul Millennium din Cardiff, in data de 3 iunie 2017, in timp ce finala Europa League se va desfasura la Solna (Suedia), pe 24 mai.

Romania a gazduit o singura data pana acum o finala de cupa europeana la fotbal, in anul 2012, cand echipa Atletico Madrid a castigat trofeul, impunandu-se cu 3-0 in fata unei alte formatii, spaniole, Athletic Bilbao, pe Arena Nationala din Bucuresti.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sport intern si international, stiri, analize, comentarii | Sport | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response