NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

UE a impus noi sancţiuni împotriva oficialilor din Crimeea, susținuți de Putin. Pe listă sunt 151 de persoane şi 37 de instituții

Miniştrii de Finanţe din statele membre ale Uniunii Europene au convenit marţi, noi sancţiuni împotriva oficialilor din Crimeea, care sunt menținuți în funcții cu sprijinul Kremlinului.

Sancțiunile decise marți se adaugă măsurilor restrictive adoptate după ce Rusia a anexat ilegal peninsula Crimeei, în anul 2014, informează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

“Consiliul a adoptat noi sancţiuni în cadrul măsurilor restrictive în ceea ce priveşte acţiunile Rusiei de a submina integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat ministrul de Finanţe al Slovaciei, Peter Kazimir, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la finalul întrevederii dintre miniştrii de finanţe ai UE.

Acesta a fost răspunsul lui Peter Kazimir la o întrebare legată de eventuale noi sancţiuni impuse oficialilor din Crimeea. Slovacia deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE până la sfârşitul anului 2016.

O listă care cuprinde 151 de persoane şi 37 de entităţi sunt supuse unor posibile interziceri de vize şi îngheţare a activelor, pentru rolul pe care aceştia l-au avut în cadrul anexării Crimeei la teritoriul Rusiei şi al implicării în conflictul de pe teritoriul ucrainean.

Anexarea Crimeei nu a fost recunoscută la nivel internaţional, iar regiunea riscă sancţiuni economice, inclusiv interzicerea importurilor din această regiune, investiţiilor sau oferirea de servicii turistice.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response