NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Turist american, căzut în prăpastie în Munții Făgăraș

Un turist american a căzut, sâmbătă, de la mare înălţime, pe partea Braşovului, sub Vârful Vistea Mare, în masivul Făgăraș, informează Mediafax.

Turistul străin se afla în Munţii Făgăraşi, când s-a dezechilibrat şi a căzut de la mare înălţime. Prietenul care îl însoţea a alertat autorităţile, sunând la 112.

“Este vorba de un turist american, care se afla împreună cu un alt cetăţean, de aceeaşi naţionalitate, în Munţii Făgăraş şi care a căzut de la înălţime, sub Vârful Vistea Mare. La intervenţie a fost solicitat ajutorul colegilor de la Salvamont Victoria, dar am plecat spre locul solicitării şi zece salvamontişti din Argeş, respectiv de la Nucşcoara, Curtea de Argeş şi Piteşti. Din câte am înţeles turistul se afla la o altitudine de 2400 de metri, în partea de Nord a Munţilor Făgăraş, zona Braşovului”, a declarat Ion Sănduloiu, şef Salvamont Argeş.

Tot sâmbătă, un alt turist American a fost mușcat de un urs în zona turistică Pietrele lui Solomon, din Brașov. Bărbatul, rănit în zona antebrațului și la coapse, este în afara oricărui pericol. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response