NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Turcia: Doi români au murit și alți 14 au fost răniți într-un accident de microbuz

Doi români au murit, luni, într-un accident de microbuz care a avut loc în Turcia, iar alți 14 au fost transportați la spital.

Accidentul a avut loc într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki.

O echipă consulară mobilă este în drum spre spitalul în care se află cetățenii români pentru a verifică situația cu românii răniți și a menține contactul cu medicii curanți, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. Totodată, un reprezentant al Consulatului Onorific al României la Antalya se află în drum spre spitalul în care se află cetățenii români pentru acordarea asistenței necesare.  
  
Ambasada României la Ankara păstrează în permanență legătură cu autoritățile turce competențe, fiind pregătită să acorde asistentă consulara de specialitate, în limită competențelor legale. 

Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor celor doi români care au murit, luni, într-un accident rutier în Turcia, accident în urma căruia alţi 14 români au fost internaţi la spital. ”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, îşi exprimă profundul regret pentru moartea cetăţenilor români în accidentul rutier produs astăzi în provincia Antalya din Turcia şi transmite familiilor victimelor sincere condoleanţe”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis informează rudele celor 14 români ce au fost duşi la spital că se interesează îndeaproape în legătură cu starea lor. ”Preşedintele Klaus Iohannis este în legătură permanentă cu Ambasada României de la Ankara şi este informat asupra stării de sănătate a răniţilor. Totodată, preşedintele s-a asigurat că toţi cetăţenii români afectaţi beneficiază permanent de întreaga asistenţă şi de cele mai eficiente măsuri de îngrijire medicală competentă”, se mai spune în comunicatul citat de News.ro.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response