NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Turcia a emis un mandat de arestare pe numele liderului kurzilor din Siria, pe care îl acuză că a organizat un atentat la Ankara

Autoritățile din Turcia au emis marți un mandat de arestare pe numele copreședintelui Partidului Uniunii Democratice (PYD), al kurzilor din Siria, Saleh Muslim, informează agenția turcă Anadolu.

Saleh Muslim este acuzat de regimul Erdogan că ar fi implicat în organizarea atentatului comis la Ankara, în februarie 2016, atentat care a vizat un autobuz militar.

Justiția turcă a cerut arestarea unui număr de 48 de persoane, printre care și unii lideri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care îi grupează pe rebelii kurzi din Turcia. Regimul Ergogan califică PKK drept organizație teroristă.

Aripa armată a PYD, grup de asemenea clasat “terorist” de Turcia, face parte dintr-o coaliție arabo-kurdă ce luptă împotriva jihadiștilor din gruparea Statul Islamic (SI) în Siria, cu sprijinul Washingtonului.

Turcia, membru al NATO, a fost înfuriată de acest sprijin. Ea consideră miliția kurdă siriană o extindere a PKK scos în afara legii și care a condus o insurgență de trei decenii în sud-estul majoritar kurd al Turciei.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response