NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Tribunalul a redus cu un an și trei luni pedeapsa de șase ani de închisoare a lui Gregorian Bivolaru, liderul MISA

Tribunalul București a decis, joi, să micșoreze cu un an și trei luni pedeapsa de șase ani de închisoare primită de liderul MISA, Gregorian Bivolaru, informează Agerpres.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

Tribunalul București a admis o contestație depusă de Gregorian Bivolaru și a scăzut din durata perioadei de închisoare timpul în care liderul MISA a stat în arest în România, Suedia și Franța, precum și perioada petrecută în penitenciar după ce a fost adus în țară.

“Admite contestația la executare formulată de Bivolaru Gregorian. Desființează în parte sentința penală nr.86/23.04.2010 pronunțată de Tribunalul Sibiu. Deduce din pedeapsa închisorii de 6 ani aplicată condamnatului perioada reținerii și arestării preventive din România de la data de 29.03.2004 la data de 1.04.2004, precum și perioadele în care acesta a fost arestat în Suedia, din data de 04.04.2005 la data de 21.10.2005 și perioada arestului din Franța, din data de 26.02.2016 la data de 22.07.2016 când acesta a fost extrădat în România. Deduce din pedeapsa închisorii aplicată și perioada executată în România din data de 22.07.2016 la zi”, se arată în decizia tribunalului.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv în iunie 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României dar a fost reținut pe 4 aprilie 2005 de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.

Liderul MISA a fost reținut pe 26 februarie 2016 în Franța, fiind apoi extrădat în luna iulie în România.

După sosirea în țară, Gregorian Bivolaru a cerut Tribunalului Sibiu redeschiderea procesului penal în care a fost condamnat pe motiv ca judecarea lui s-a făcut în lipsă.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response