NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Traian Băsescu, despre alegerile prezidențiale din Republica Moldova: Maia Sandu va câştiga alegerile prezidentiale. Țara va rămâne pro-Europa şi pro-România

Fostul președinte Traian Băsescu susține că Maia Sandu va obține 53% din voturi, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Traian Băsescu a precizat că Republcia Moldova va rămâne „pro-Europa și pro-România”, după scrutinul din 13 noiembrie.

 

„Republica Moldova este PRO WEST, PRO ROMÂNIA. Igor Dodon nu a câştigat alegire prezidenţiale din primul tur, în condiţiile în care electoratul său rusofon a fost mobilizat total să meargă la vot. Maia Sandu reuşeşte intrarea în turul doi cu un scor bun, de 38 la sută, în condiţiile în care o bună parte din tineri nu a fost la vot în primul tur, dar cu certitudine va merge la vot în turul doi. Duminică, 13 Noiembrie, Maia Sandu va câştiga alegerile prezidentiale cu 53 la sută şi Republica Moldova va rămâne Pro-Europa şi Pro-România, în condiţiile în care prezenţa la vot va depăşi 55 la sută. Bravo Maia, bravo cetăţeni ai Republicii Moldova!”, a scris fostul președintel Traian Băsescu, pe Facebook.


CITEȘTE ȘI: Alegeri în Republica Moldova. Igor Dodon, pro-rus, 48,5 la sută. Maia Sandu, pro-europeană, 38,2 la sută. Va fi un al doilea tur de scrutin | LIVE VIDEO


Alegătorii din Republica Moldova se vor prezenta în turul doi al scrutinului prezidenţial, întrucât candidatul prorus nu a obţinut majoritatea voturilor exprimate în primul tur. Astfel, duminică, Igor Dodon a obţinut 48,26% din voturile exprimate, iar rivala sa proeuropeană Maia Sandu a obţinut 38,42%. Turul doi al alegerilor prezidenţiale urmează să aibă loc pe 13 noiembrie între Dodon şi Sandu.

Alegerile prezidenţiale de duminică au fost primele alegeri prezidenţiale directe organizate în ultimii 20 de ani în Republica Moldova.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response