NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Topul celor mai bine platiti sportivi in 2013

Floyd Mayweather Jr. este cel mai bine platit sportiv din lume, cu peste 69 de milioane de euro.

Boxerul american ocupa primul loc desi a urcat doar o singura data in ring in acest an. In toamna va disputa o noua lupta contra mexicanului Saul Alvarez, iar conturile ii vor putea creste pana la suma de 98 de milioane de euro.

Conform topului publicat de Sports Illustrated, locul secund este ocupat de baschetbalistul James LeBron, cu 43,5 milioane de euro, din care 30 de milioane provin din contractele de publicitate. Jucatorul lui Miami Heat traverseaza o perioada foarte buna, in ultimii doi ani fiind ales MVP-ul ligii profesioniste nord-americane.

Locul trei vine din “sportul rege” si apartine lui David Beckham, care si-a agatat ghetele in cui la sfarsitul acestui sezon, dupa o cariera sportiva de 21 de ani. Primul dintre sportivii europeni a incasat in acest sezon suma de 37,2 milioane de euro.

Locul patru este ocupat de jucatorul de fotbal american Drew Bress, de la New Orleans Saints, castigatoare in acest an a campionatului NFL. In varsta de 34 de ani, Bress a fost ales cel mai bun jucator al sezonului, iar castigurile sale se ridica la 36,8 milioane de euro.

Legendarul baschetbalist Kobe Bryant, cu 36 de milioane de euro, este pe pozitia a cincea, fiind urmat pe sase de tenismenul elvetian Roger Federer cu 33,4 milioane de euro, desi acesta nu a fost in cea mai buna forma, in ultimul timp.

Fernando Alonso aduce Formula 1 pe locul sapte in Top 10, castigurile pilotului spaniol de la Ferrari situandu-se in jurul a 32,3 milioane euro.

Locurile opt si noua au revenit golfului. Tiger Woods, cu ani in urma in varful piramidei sportivilor la castiguri, este cu 31,4 milioane de euro in fata compatriotului si rivalului sau, Phil Mickelson, care are 30,4 milioane de euro.

Top 10 este incheiat de starul portughez Cristiano Ronaldo. Jucatorul lui Real Madrid cu 27, 1 milioane de euro va ramane cu cele mai mari castiguri intre fotbalisti aflati in activitate odata cu retragerea lui Beckham.

Sport intern si international, stiri, analize, comentarii | Sport | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response