NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Teorie noua, surprinzatoare, privind cauza mortii lui Lenin

Vladimir Ilici Lenin a murit la varsta de 53 de ani, in 1924, fiind primul premier al Uniunii Sovietice. Moartea sa prematura a constituit subiectul multor controverse si speculatii, dar o noua teorie sustine ca acesta a murit ca urmare a unei tulburari genetice rare, care i-a fost fatala.

Pana in momentul mortii sale, din 21 ianuarie 1924, Lenin suferise deja trei accidente vasculare cerebrale, potrivit io9.

Declinul sau rapid a fost mai degraba caracteristic pentru cineva mai in varsta, ceea ce i-a dus pe istorici sa speculeze in legatura cu alti factori, precum otravirea sau sifilisul, care i-ar fi cauzat moartea.

Creier calcifiat de ateroscleroza

Dar o noua teorie arata ca Lenin a suferit de o tulburare genetica rara, care i-ar fi fost fatala, care ar fi provocat calcifierea creierului sau.

In timpul autopsiei sale s-a constatat ca vasele de sange din jurul creierului lui Lenin au fost puternic calcifiate. In esenta, ele s-au pietrificat si s-au micsorat, ca urmare a nivelului mare de minerale si de grasimi din organism.

Aceasta boala este cunoscuta sub numele de ateroscleroza. Desi este o boala comuna celor care inainteaza in varsta, Lenin pare sa fi suferit de o forma neobisnuit de severa.

Concluzia apartine unei echipe de neurologi condusa de Harry Vinters, de la Universitatea California din Los Angeles. Acestia sunt de parere ca o mutatie a genei NT5E a fost cea care a declansat ateroscleroza selectiva a vaselor de sange.

Tatal si fratii lui Lenin au suferit de boli circulatorii. Parintele sau chiar a murit la aproape aceeasi varsta, posibil chiar si din cauze similare.

Explicatiile acceptate pana acum privind moartea lui Lenin erau legate de sifilis, dar nu este clar daca el ar fi avut aceasta boala vreodata.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response