NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Tăriceanu: Ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă, împreună …

Deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, că ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă la guvernare cu USL.

Tăriceanu a participat la o întâlnire electorală, într-o scară de bloc, în zona Dorobanţi din Bucureşti. La întâlnirea desfăşurată în prezenţa primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, au participat aproximativ 50 de persoane.

Întrebat, după întâlnire, de către ziarişti, dacă vede posibilă cooptarea UDMR într-un viitor guvern, având în vedere că liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că a avut o bună colaborare cu PNL condus de Tăriceanu, fostul premier liberal a declarat: “Din punctul meu de vede da, şi cred că ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă, împreună cu USL”.

El a mai mai spus că “aşa cum este situaţia astăzi, de departe cea mai plauzibilă variantă este că USL va câştiga cu mult peste 50%” la parlamentare.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că Uniunea nu are, în acest moment, o preferinţă în legătură cu o eventuală alianţă post-electorală, el adăugând, în acest sens, că înainte de alegeri “nu e bine să vinzi pielea ursului din pădure”.

“Nu pot să vă dau un răspuns. E prematur. Noi am avut o colaborare foarte bună, şi trebuie să recunosc acest lucru, cu PDL, cu toate disputele, toate conflictele, facem parte din aceeaşi familie politică, dar noi nu facem înainte de alegeri alianţe cu nimeni, cum nu am făcut în această perioadă de 23 de ani. Am avut o colaborare bună cu PNL, e adevărat că era Partidul Naţional Liberal condus de Călin Popescu Tăriceanu”, a răspuns el, întrebat pentru ce alinaţă ar opta UDMR în viitorul parlament.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response