NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Stephen Hawking crede ca omenirea nu va supravietui mai mult de inca o mie de ani pe Pamant

Celebrul astrofizician britanic Stephen Hawking a avertizat recent ca omenirea va mai trai pe Pamant cel mult inca 1.000 de ani, iar singurul lucru care ne poate salva de la disparitie este colonizarea altor planete si luni din sistemul solar.

“Trebuie sa continuam sa calatorim in spatiu pentru viitorul omenirii”, a sustinut Hawking in cadrul unei conferinte organizate la Universitatea Cambridge la inceputul acestei saptamani, potrivit Sciencealert.com.

“Nu cred ca vom supravietui (ca specie) inca 1.000 de ani, daca nu vom scapa de pe aceasta planeta fragila”, a continuat el.

Savantul este rezervat cu privire la colonizarea planetei Marte in viitorul apropiat, estimand ca astfel de colonii capabile sa se autosustina pe Planeta Rosie vor fi o solutie viabila peste aproximativ un secol, insa considera ca aceasta este directia de urmat.

Hawking este framantat de soarta omenirii in ultima perioada, savantul englez avertizand recent si cu privire la pericolul de a contacta eventuale civilizatii extraterestre mai evoluate tehnologic sau de a dezvolta si perfectiona inteligenta artificiala (AI) care va fi “fie cel mai bun lucru, fie cea mai mare catastrofa care s-a intamplat vreodata omenirii”.

Stephen Hawking, despre un prim contact cu extraterestrii: Sa avem grija, ar putea sa nu iasa prea bine

Savantul se teme si ca dezvoltarea unor “arme autonome puternice” ar putea avea consecinte dramatice pentru specia umana.

Revelatii uimitoare ale fizicianului Stephen Hawking despre Dumnezeu, Univers si femei

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response