NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Stare de urgenţă naţională în Ecuador. Bilanţul provizoriu este de 41 de morţi. Cea mai afectată de cutremur este provincia Manabi. Autorităţile vorbesc despre localităţi distruse aproape în totalitate

Bilanţul cutremurului din Ecuador creşte de la o oră la alta. Până în acest moment sunt raportaţi 41 de morţi, dar bilanţul este încă provizoriu, anunţă Mediafax, care citează Reuters.

Cutremurul din noaptea trecută, de 7,8 grade pe scara Richter, a ras de pe faţa pământului unele localităţi. Descrierea este făcută de primarul din Padernales, localitate din provincia Manabi. “Sunt localităţi distruse în totalitate”, a spus primarul Gabriel Alcívar. Cu atât mai mult cu cât epicentrul cutremurului a fost localizat în provincial Manabi, la o adâncime mică, de numai 20 de kilometri. Pagubele sunt majore în această provincie, spun autorităţile, care au început evacuarea populaţiei din zona de coastă, de teama unor replici puternice şi a producerii unui tsunami.

Bilanţul celor 41 de morţi este confirmat de vicepreşedintele ţării, Jorge Glas. “Din păcate, potrivit informaţiilor pe care le avem în acest moment, 41 de cetăţeni şi-au pierdut viaţa (…) Acest bilanţ va creşte în următoarele ore”, a anunţat vicepreşedintele ţării, Jorge Glas. El a mai spus că acesta este cel mai mare cutremur din istoria ţării. La rândul rău, preşedintele ţării, Rafael Correa, a decretat starea de urgenţă naţională şi a cerut concetăţenilşor săi să îşi păstreze calmul. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response