NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Șocat de urmările alegerii lui Trump ca președinte al SUA, George Soros plătește 10 milioane de dolari

Miliardarul american de origine ungară George Soros a anunțat că donează 10 milioane de dolari pentru o campanie de combatere a “violenței generate de ură”, informează ziarul The Independent.

George Soros s-a declarat șocat de faptul că “au fost trezite forțele întunericului” după anunțarea alegerii lui Donald Trump ca președinte al SUA. Această evoluție ar fi cauzată “în parte” de “retorica incendiară a președintelui ales”, din perioada campaniei electorale, susține Soros.

Concret, s-ar fi înregistrat circa 700 de incidente de hărțuire, după ce Trump a câștigat alegerile. De exemplu, în unele state din SUA au apărut zvastici și lozinci naziste pictate pe mașini sau pe clădiri, iar în unele școli au apărut incidente între elevi, care au produs îngrijorarea părinților.

Pentru a contracara acest tip de manifestări, George Soros va aloca, prin intermediul Fundației pentru o Societate Deschisă, suma de 10 milioane de dolari, în mai multe tranșe. Prima dintre ele este de cinci milioane de dolari.

“Trebuie să facem ceva pentru a contracara ceea ce se întâmplă acum”, susține George Soros. El este recunoscut drept un susținător al proiectelor cu tentă liberală și democratică, explică The Independent.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response