NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Sindicaliştii Sanitas cer demisia ministrului Muncii: Abject este modul în care dumneavoastră trataţi angajaţii sistemului sanitar şi de asistenţă socială

În urma deciziei Tribunalului Bucureşti de a califica greva Sanitas drept ilegală, sindicaliştii i-au transmis o scrisoare deschisă Ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru, în care i se cere demisia ca urmare a unei postări a acestuia de pe pagina sa de Facebook în care susţine că liderii sindicalişti “ar face jocurile PSD” şi că regretă faptul că au fost atrase cadrele medicale.


Citeşte şi: Ministrul Muncii atrage atenţia că PSD s-a folosit de greva Sanitas, determinându-i să încalce legea. Pîslaru regretă implicarea cadrelor medicale “în acest joc abject”


“Am atenţionat de mai multe ori pe liderii Sanitas cu privire la ilegalitatea grevei. Le-am spus clar şi răspicat că fac jocurile unui PSD care îi va atrage în cloaca specifică, în care încălcarea legii este regulă. Regret că au fost atrase în acest demers abject cadrele medicale pe care le respect pentru rolul crucial pe care îl joacă în societate. Manevrele de pomană electorală ale PSD/ALDE, de a se folosi de greva pentru a crea aparenţa de urgenţă şi a justifica încălcarea altei legi, a responsabilităţii fiscal-bugetare, ce precizează clar că este ilegal să creşti salarii cu mai puţin de 180 zile înainte de alegeri, sunt astfel demontate. Din nou realizam de ce sunt importante aceste alegeri – nu pentru a stabili detalii doctrinare de politică publică, ci pentru a trece de la încălcarea flagrantă şi repetată a legii la respectarea acesteia, de la captura statului pentru gaşca de partid la o bună guvernare cu respect pentru toţi cetăţenii, de la corupţie la onestitate”, a scris Dragoş Pîslaru pe Facebook.

În scrisoarea deschisă, sindicaliştii cer demisia lui Dragoş Pîslaru din funcţia de ministru al Muncii. Sindicaliştii îl condamnă pe Dragoş Pîslaru de targiversarea luării deciziilor concrete pentru cadrele medicale.

“Considerăm că am urmat toţi paşii prevăzuţi de legislaţia în vigoare până la declanşarea grevei generale. Şi răspunsul dumneavoastră ? Am atras cadrele medicale într-un demers abject şi cerem pomeni, noi, cei care veghem la sănătatea populaţiei ? Abject este modul în care dumneavoastră trataţi angajaţii sistemului sanitar şi de asistenţă socială. Abject este că aţi tergiversat luarea unor decizii concrete şi corecte pentru cadrele medicale. Abject este modul în care dumneavoastră minţiţi acest popor şi vă ascundeţi în spatele unor scuze care nu au nici o bază reală. (..) Abject este să spuneţi că “este ilegal să creşti salarii cu mai puţin de 180 de zile înainte de alegeri” şi tot abject este ca dumneavoastră să cunoaşteţi cererile angajaţilor din Sănătate înainte de apariţia de OUG nr. 43 şi să nu le daţi curs”, se arată în scrisoarea deschisă adresată ministrului Muncii.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response