NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Cand si de ce sunt recomandate implanturile dentare – cum se fac

Potrivit Eurobarometrului TNS Opinion & Social, 70% dintre romanii adulti au unul sau mai multi dinti lipsa si prefera sa renunte la zambetul frumos din cauza timpului, a costurilor si a efortului pe care le implica realizarea unui implant dentar.

Implantul dentar este o procedura recomandata tot mai des in momentul in care lipsesc unul sau mai multi dinti care au fost scosi sau care nu mai pot fi tratati si vor trebui extrasi.
Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Reconstructia dintelui – cand e nevoie si cum se face

Cum se face implantul dentar

Procedura este simpla: se introduce un surub de titan care inlocuieste radacina unui dinte care lipseste. Peste acest implant din titan se va monta coroana dintelui, astfel incat la finalul tratamentului pacientul sa aiba un dinte care se comporta ca cei naturali atunci cand pacientul mananca, vorbeste sau rade, explica dr. Cosmin Ulman, director asociat Clinica Stomatolofica Trident, pentru Ziare.com.

Terapia implantara reprezinta o optiune restaurativa cu un lung istoric clinic. Se poate efectua intr-o singura sedinta chirurgicala, existand insa cazuri cand interventia se realizeaza in doua etape. Consultatia initiala, interventia, controlul postoperator, etapele de protezare si controlul final insumeaza aproximativ 6-8 sedinte pana la finalizarea tratamentului.

Realizat de medicii specializati, implantul pastreaza integritatea structurii faciale si reduce inconvenientele asociate pierderii dintilor. In plus, deoarece inlocuiesc dintii naturali si sunt personalizate, implanturile se adapteaza pana la faza in care nu vor mai fi simtite de catre purtatorii acestora.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Alimente si actiuni care iti afecteaza smaltul dintilor

Implanturile imbunatatesc dictia si aspectul dintilor

Unul dintre avantajele implantului este ca imbunatateste aspectul dintilor si dictia. In plus, nu altereaza sanatatea dentara asa cum o fac puntile, pentru ca implanturile sunt individuale si nu necesita slefuirea dintilor naturali de legatura.

Totodata, confera un aspect fizionomic placut, senzatia de dinti naturali, o stabilitate totala a lucrarii protetice.

In plus, implanturile sunt confortabile. Deoarece inlocuiesc dintii naturali si sunt personaliazate, se adapteaza pana la faza in care nu vor mai fi simtite decat de purtatori.

Astfel, reprezinta o investitie pe un termen de minimum zece ani, timp in care nu va fi nevoie de modificari sau costuri de intretinere.

Pentru a intretine un bun rezultat este suficienta o igiena dentara riguroasa, periajul dentar, utilizarea atei dentare si control stomatologic periodic.

Ingrijirea implanturilor se face exact ca in cazul dintilor naturali

Zona cea mai importanta in mentinerea integritatii unui implant este reprezentata de zona in care gingia intalneste titanul implantului. Este recomandata curatarea implanturilor dupa fiecare masa sau cel putin dimineata si seara. Periajul se face ca la dintii naturali, atat catre obraz, cat si catre zona palatinala sau linguala. Sunt potrivite periile dentare cu peri moi pentru a nu irita gingiile si a nu zgaria implanturile.

La fel de potrivite sunt si periile interdentare sau cele cu varf conic.
Ficare dinte trebuie periat timp de cateva secunde. Din ritualul de curatare nu trebuie sa lipseasca perierea limbii, a gingiilor si a palatului dentar, pentru o respiratie proaspata.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: De cand trebuie sa duci copilul la stomatolog

Dr. Cosmin Ulman, director asociat Clinica Stomatolofica Trident.
www.clinicatrident.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response