NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Șeful unui site conspiraționist românesc a fost implicat în campania lui Trump, prin care acesta a câștigat alegerile din SUA

Un român de 23 de ani, Ovidiu Drobotă, șeful unui site cu știri controversate, a susținut campania lui Donald Trump, prin care acesta a câștigat alegerile din SUA, relatează publicația americană inc.com preluată de site-ul pressone.ro.

Site-ul coordonat de Ovidiu Drobotă este acuzat că transmite știri trunchiate, copiate din alte surse, sau chiar informații false.

Potrivit unei analize realizate de portalul online Buzfeed și citate de inc.com, pe site-ul lui Drobotă au apărut în premieră patru dintre cele zece știri false care au viralizat cel mai puternic în rețelele de socializare din SUA, în ultimele trei luni ale campaniei electorale.

Una dintre știrile false spunea că Papa Francisc și-ar fi anunțat susținerea pentru Donald Trump. O altă știre falsă a fost aceea că administrația Obama ar fi tăiat 2,6 miliarde de dolari din fondurile pentru veteranii de război și ar fi alocat 4,5 miliarde de dolari relocării în SUA a unor refugiați din Siria.

Falsă a fost, de asemenea, știrea că jurnalista Megyn Kelly a fost concediată de la Fox News pentru că o susţinea pe Hillary Clinton.

Ovidiu Drobotă a povestit cum a ajuns să-l ajute pe Trump: “În octombrie 2015 am aflat de Donald Trump și mi-a plăcut de el. Mi-a plăcut faptul că era un outsider. Și m-am gândit că pot să-l ajut să câștige președinția SUA creând un site. Îmi pare rău că am publicat știri false, le-am șters între timp, dar la timpul publicării, nu știam că sunt false”, a povestit Drobotă pentru publicația inc.com.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response