NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Sebastian Ghiță și Bogdan Diaconu au ajuns la DNA, pentru un denunț penal împotriva lui Cioloș

Deputatul Sebastian Ghiță a ajuns, vineri dimineață, la sediul DNA, susținând că se află acolo pentru un denunț penal împotriva premierului Dacian Cioloș. Ghiță a venit însoțit de liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu.

”Am venit să depunem un denunț penal în numele Partidului România Unită împotriva premierului Dacian Julien Cioloș, pentru infracțiunea de abuz în serviciu și înșelăciune în speța numită Cumințenia Pământului. Guvernul Dacian Julien Cioloș a început un nou program pentru România, achiziționarea de opere de artă la prețuri de 10 ori umflate”, a declarat Bogdan Diaconu.


Citește și: Vlad Alexandrescu, replică pentru Dragnea: 11 milioane de euro pentru Cumințenia Pământului a fost compromisul cel mai avantajos pentru ambele părți

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, a răspuns, duminică, șefului PSD, Liviu Dragnea, privind modul în care au fost purtate negocierile pentru achiziția sculpturii ”Cuminţenia Pământului”. Fostul demnitar precizează că valoarea de 11 milioane de euro a fost compromisul cel mai avantajos între părţi şi spune că ”orice alt scenariu vehiculat este o speculaţie ieftină sau un atac răuvoitor.”


Sebastian Ghiță a declarat vineri că denunțul are ca obiect cumpărarea, la un preț “supraevaluat”, a operei lui Brâncuși, “Cumințenia pământului”, cu fonduri provenite, în cea mai mare măsură, de la Guvernul României. Ghiță a spus că opera de artă a fost evaluată la cinci milioane de euro, nu la 11 milioane de euro – cât plătește pe ea statul român – și că această achiziție ar putea reprezenta “un nou scandal ANRP”.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response