NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Sculptura în formă de penis din Piaţa Revoluţiei va fi demontată de Primăria Capitalei. Din ce cauză

Spatiul expozitional temporar din zona Pietei Revolutiei (cuprins intre str. Academiei – Calea Victoriei si str. Dem I. Dobrescu) a fost reglementat printr-un parteneriat incheiat in data de 7 martie 2016, intre Kartell Media & Events SRL Bucuresti si Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti.
Scopul acestui parteneriat il constituia “sustinerea proiectului Kulturama” – un proiect care sprijina, promoveaza si ajuta la dezvoltarea tinerilor artisti din Bucuresti”, asa cum se specifica in protocolul de parteneriat, sustine Primaria Capitalei intr-un comunicat remis la redactie.

Sculptura sub forma de penis din Piata Revolutiei a starnit indignarea unora dintre trecatori chiar de la amplasarea sa. 

Conform acestuia, organizatorul era obligat, la art. 3.1, sa furnizeze Prefecturii Municipiului Bucuresti, in calitatea sa de partener, toate informatiile necesare organizarii si desfasurarii acestui proiect.
In baza acestui parteneriat, comisia pentru organizarea si desfasurarea adunarilor publice a aprobat in martie 2016, (prelungit ulterior) evenimentul de arta vizuala “Kulturama”, din Piata Revolutiei, in cadrul caruia “se vor prezenta lucrari personale ale tinerilor artisti”.

Avand in vedere ca in actualul regulament al comisiei nu este prevazuta obligatia solicitantului de a prezenta, la momentul cererii autorizatiei, ilustrari de tema, evenimentul a fost aprobat de catre membrii comisiei, care s-au bazat pe buna credinta a expozantilor. “Subliniem ca daca ar fi existat cea mai mica suspiciune ca aceasta lucrare poate ofensa cetatenii, nu se punea problema acordarii autorizatiei”, informeaza municipalitatea. 
In noul regulament, la care se lucreaza in prezent, se va solicita, in mod expres, ca tema fiecarui eveniment cultural-artistic desfasurat in spatiul public sa fie insotita de ilustratii, evitandu-se astfel situatii similare, precizeaza Primaria Municipiului Bucuresti. 

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Social

Articole asemanatoare

Leave a Response