NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2014 VIDEO

Lefurile angajaţilor la stat ar putea creşte cu aproximativ 4%, de la 1 ianuarie 2014, a anunţat ministrul Bugetului, Liviu Voinea, în exclusivitate la România TV. În plus, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că Guvernul ia în calcul majorarea salariilor mici şi îngheţarea celor mari.

La nivel de intenţie se doreşte creşterea anvelopei totale de salarii, anul viitor, dar undeva în jurul ratei inflaţiei. E o variantă de lucru, nu e o decizie luată“, a declarat, la România TV, Liviu Voinea, ministrul Bugetului.

Şi ministrul Muncii a declarat pentru România TV că Guvernul ia în calcul pentru anul viitor creşterea salariilor mici, dar îngheţarea lefurilor mari din sistemul public

Creşterile care se vor face şi vor fi aprobate prin buget se vor da în special pentru salariile mici. E vorba de salarii mici cum au profesorii, cum au medicii rezidenţi, cum au funcţionarii publici, care au salarii de 1.200“, a precizat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Ministrul Bugetului a explicat că decizia împărţirii banilor va fi luată în toamna acestui an, când Guvernul va pregăti şi bugetul pentru anul 2014.

Modul în care o eventuală creştere care nu e bătută în cuie va fi distribuită rămâne la latitudinea Guvernului împreună cu partenerii internaţionali. Adică dacă se dă numai la anumite categorii, dacă se împarte echilibrat pentru toată lumea sau se dă la anumiţi ordonatori de credit“, a adăugat Liviu Voinea.

Guvernul va negocia aceste propuneri cu FMI, în baza noului acord care să urmează să fie semna.

Citeşte şi Mariana Câmpeanu: Întotdeauna am fost alături de pensionari. Am considerat că sunt defavorizaţi

RTV.NET – Stiri – Social

Articole asemanatoare

Leave a Response