NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

S-a spart un baraj în Noua Zeelandă. Autorităţile sfătuiesc llocuitorii să se refugieze de urgență

Un uriaș „perete de apă” a fost eliberat după ce un baraj construit pe un râu din Insula de Sud  s-a spart în urma cutremurului de duminică din Noua Zeelandă. Autoritățile le spun locuitorilor din regiune să se refugieze imediat în zone mai înalte, informează Radio New Zealand, citat de Digi24.

„Localnicii sunt sfătuiți insistent să se refugieze imediat în zone mai înalte”, informează RNZ, care citează un comunicat de la Consiliul districtului Marlborough.

Barajul de pe râul Clarence se află la nord de Kaikoura.

Un puternic cutremur, cu magnitudinea de 7,8, s-a produs duminică în Noua Zeelandă, fiinf urmat de sute de replici.

Barajul de pe râul Clarence s-a spart din cauza aluviunilor și a altor rămășițe care s-au acumulat în râu în urma alunecărilor de teren care s-au produs după cutremur. Barajul s-a spart luni, în jurul orei locale 16:20, iar autoritățile au trimis un elicopter pentru a supraveghea situația, cu atât mai mult cu cât pe râu se afla un grup de 16 persoane care făceau rafting. Este căutat și un alt grup, de caiaciști.

Două persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului cu magnitudine de 7,8, care a zguduit duminică, la puţin timp după miezul nopţii, coasta estică a Noii Zeelande. Cutremurul iniţial a fost urmat de zeci de replici, dintre care unele au depăşit magnitudinea 6, precum şi de valuri tsunami, ce au măturat coastele estice ale Noii Zeelande şi insulele Chantham.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response