NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Rusia speră că relațiile viitoare cu Republica Moldova și Bulgaria se vor îmbunătăți în urma rezultatelor alegerilor prezidențiale din cele două state, câștigate de socialiști

După rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și Bulgaria, Rusia speră în stabilirea unor relații mai constructive cu cele două state, a declarat miercuri, într-un interviu pentru RIA Novosti, Iuri Ușakov, consilierul președintelui rus Vladimir Putin, potrivit Reuters.

“Ne așteptăm că vor exista unele oportunități acolo pentru relații mai constructive”, a afirmat Ușakov, întrebat dacă Moscova se așteaptă la o normalizare a relațiilor cu Bulgaria și Republica Moldova după recentele alegeri prezidențiale.

Socialistul Igor Dodon a câștigat cursa prezidențială din Republica Moldova, acesta pledând pentru normalizarea relațiilor cu Rusia, scrie RIA Novosti, amintind că, felicitându-l pentru victorie, președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat speranța într-un dialog constructiv și o conlucrare activă pentru dezvoltarea relațiilor moldo-ruse, în conformitate cu prevederile Tratatului de cooperare și de prietenie dintre cele două țări.

Noul președinte bulgar este socialistul Rumen Radev, căruia, Vladimir Putin i-a transmis că are încredere că Moscova și Sofia vor reuși să impulsioneze dialogul politic și extinderea cooperării, conform agenției de presă ruse.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declarase cu acel prilej că Moscova respectă alegerea făcută de cetățenii din Republica Moldova și Bulgaria și îi felicită pe candidații care au câștigat alegerile prezidențiale în cele două țări. Totodată, a spus el, Rusia a fost “impresionată” de declarațiile făcute de Igor Dodon și Rumen Radev privind dorința lor de a acționa în direcția normalizării relațiilor cu alte țări, respectiv cu Rusia.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response