NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Rusia încalcă sancţiunile UE. Liderul de la Kremlin a trimis nave care au tranzitat nestingherite apele teritoriale ale unor state din blocul comunitar cu destinaţia Siria

Nave ruseşti au transportat în Siria combustibi pentru aviaţia militară rusă, reuşind să tranziteze nestingherite apele teritoriale ale unor state membre ale Uniunii Europene și chiar au ancorat în unele porturi ale acestora, relatează Agerpres, citând agenţia Reuters.

Această acţiunea din partea marinei ruseşti este o încălcare a sancţiunilor impuse Rusiei de către blocul comunitar. Astfel, cel puțin două ambarcațiuni ce navigau sub pavilion rusesc au efectuat două astfel de transporturi prin Cipru. Pe parcursul a doă săptămâni din luna octombrie, navele ruseşti au transportat în Siria peste 20.000 de tone de combustibil.

Aceleași surse susțin că acest combustibil a fost folosit atât de aviația rusă în raidurile aeriene din Siria cât și de avioanele forțelor președintelui Bashar al-Assad.

Autoritățile din Grecia și cele din Rusia au refuzat să comenteze, iar guvernul cipriot a afirmat că nu a aprobat ancorarea vreunei nave sub pavilion rusesc cu destinația Siria și care ar fi avut ca încărcătură combustibil pentru avioane.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response