NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Românii uciși în atacurile de la Paris, înmormântați de 1 decembrie

Lăcrămioara Pop și Ciprian Calciu, cei doi români care au murit în atentatele de la Paris din 13 noiembrie, vor fi înmormântați, marți, în capitala Franței. Sluja va fi oficiată de Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, Iosif, a declarat, luni, la preotul Constantin Târziu, paroh la Biserica Ortodoxă Română din Paris, conform Agerpres. 

Slujba de prohodire va fi oficiată, luni, de la ora 11.30, în Biserica Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail, catedrala mitropolitană a românilor din Paris. 

”Sicriile celor doi vor fi aduse în catedrală și se va oficia în același timp pentru cei doi slujba înmormântării. Este vorba de strănepotul părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Ciprian Calciu, și soția sa, Lăcrămioara Pop, din Baia Mare”, a afirmat preotul Târziu. 

Citește și: Le Monde: Cine a fost Lăcrămioara Pop, românca omorâtă în atentatele de la Paris

La slujbă vor fi prezenți și reprezentanți ai statului francez, cheltuielile de înmormântare fiind suportate integral de către autoritățile din această țară, a precizat parohul Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail din Paris. 

În atentatele din 13 noiembrie de la Paris și-au pierdut viața și doi români, soț și soție, Ciprian Calciu, de 32 de ani, și Lăcrămioara Pop, de 28 de ani. Invitați la o aniversare la un restaurant de pe bulevardul Voltaire, cei doi au fost împușcați în timp ce se aflau pe terasa La Belle Equipe. În urma lor au rămas o fată, de 11 ani, din prima căsătorie a Lăcrămioarei, și un băiat, de un an și jumătate. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response